Genel

LEFKOŞA’DA CİDDİ DARP DAVASI: EMRE TOSMAN MAHKEMEYE ÇIKTI

Lefkoşa'da eski sevgilisini ciddi şekilde darbetmekle suçlanan Emre Tosman, mahkemeye çıkarıldı. Yargıç, tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Lefkoşa’da meydana gelen “Ciddi darp” ve “Vahim zarar” suçlamasıyla tutuklanan Emre Tosman, bu sabah mahkemeye çıkarıldı.

Polis memuru Zaliha Karagil, mahkemede olguları aktardı. Polis, zanlının 4 Ekim 2024 tarihinde Lefkoşa’da kendisini aldattığı gerekçesiyle eski sevgilisini ciddi şekilde darbettiğini ve vahim zarar suçunu işlediğini belirtti.

Darbedilen genç kadının doktor kontrolünden geçirildiği ve rapor alındığı ifade edildi. Müştekinin, şikayetçi olmak için ailesiyle konuşmayı beklediği, 13 Ekim’de ifade vererek şikayette bulunduğu, zanlının aynı gün Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandığı aktarıldı. Polis, gerekli soruşturmanın tamamlandığını, zanlının öğrenci olduğunu, yazılım mühendisliği okuduğunu ve sabıkası bulunmadığını belirterek teminat talep etti.

Yargıç Nuray Necdet, zanlının yargılanıncaya kadar yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 30 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı bir kefilin 600 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada iki gün en yakın polis karakoluna imza vermesi şartlarıyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi.