Bu haftasonu Güney Kıbrıs Cumhuriyeti'nde, ünlü Kıbrıslı Rum baskı sanatçısı Hambis Tsangaris'in retrospektif sergisi açılıyor. Hambis’in Kıbrıs’ı (I Kipros tou Hambi) başlıklı serginin açılışı Pazar günü Platres’teki Giorgos Seferis Kültür Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides tarafından yapılacak.

Sergi, saygın Kıbrıslı Rum gravür sanatçısının uzun kariyerini onurlandırmak amacıyla Troodos Dağ Köyleri Kültür Vakfı tarafından organize ediliyor. Sanatçının kendisi tarafından seçilen ve sanatçının tüm tematik yelpazesini kapsayan toplam 40 eser sunulacak.

Manzaralar, insanlar, doğa, mimari, adetler, mitler ve gelenekler, Hambis’in benzersiz sanatı ve tekniğiyle resmedilmiş olarak sergilenecek. Sergi, 1976'dan 2022'ye kadar altı on yılı kapsayan ve Kıbrıslı trajedilerden, yerel şairlerden, mitler ve masallardan ve doğal olarak Kıbrıs'ın sıradan halkının yaşamlarından, geleneklerinden ve adetlerinden ilham alan temsilci eserlerden oluşuyor.

Açılış günü sergi saat 19.00'a kadar açık kalacak, sonrasında eserler 6-7 Temmuz, 13-14 Temmuz ve 20-21 Temmuz tarihlerinde yalnızca üç hafta sonu boyunca Platres Kültür Merkezi'nde sergilenecek.

Kaynak: CyprusMail