Güney Kıbrıs

EWA KÜNZEL'İN DAVASI 2 EKİME ERTELENDİ

Kıbrıs'ın kuzeyindeki Rum mallarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan 49 yaşındaki emlakçı EWA KÜNZEL’in davası 2 Ekim’e ertelendi. Kounzel, 2 Ekim’e kadar tutuklu kalacak.

Kıbrıs'ın kuzeyindeki Rum mallarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan 49 yaşındaki emlakçı EWA KÜNZEL'in davası 2 Ekim’e ertelendi. Kounzel, 2 Ekim’e kadar tutuklu kalacak.

Esentepe’de inşa edilen konutların Almanya’da satışı için aracılık yapmakla suçlanan Eva Isabella Künzel (49), Temmuz ayında Güney Kıbrıs’ta tutuklanmıştı. Lefkoşa Rum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava kapsamında, Künzel’in savunma avukatı, iddianameyi ve Savcılıktan alınan tanık belgelerini incelemek amacıyla bir haftalık erteleme talebinde bulundu. Mahkeme, bu talebi kabul ederek davayı 2 Ekim’e erteledi.

Duruşmada, Künzel’in avukatı Sotiris Argiru, mahkemenin yargı yetkisine ve taraf tutmasına ilişkin ön itirazda bulunma niyetini de belirtti. Alman emlakçının, 2 Ekim’e kadar tutukluluğunun devam edeceği bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, ilk iddianamede Künzel hakkında 56 suçlama bulunduğunu, bunlardan 22’sinin yasa dışı inşaatın yapıldığı arazilerin sahipleriyle ilgili olduğunu aktardı. İlk iddianamede Künzel için yedi yıl hapis cezası talep ediliyor.

Ayrıca, Künzel’in “Olive Tree” sitesinden yapılan beş satıştan 169 bin 150 euro elde ettiği öne sürüldü.