Gündem

TRUMP'A YENİDEN SALDIRI GİRİŞİMİ İDDİASI

Eski ABD Başkanı ve 2024 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump, Florida'da bulunduğu sırada duyulan silah seslerinin ardından güvende olduğu bildirildi. FBI, olayla ilgili olarak "Trump'a yönelik bir suikast girişimi olabileceği" şüphesiyle soruşturma başlattığını açıkladı

Eski ABD Başkanı ve 2024 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump, Florida'da bulunduğu sırada duyulan silah seslerinin ardından güvende olduğu bildirildi. FBI, olayla ilgili olarak "Trump'a yönelik bir suikast girişimi olabileceği" şüphesiyle soruşturma başlattığını açıkladı.

Trump’ın kampanya ekibinden yapılan açıklamada, pazar günü öğleden sonra Florida’daki West Palm Beach yakınlarında silah sesleri duyulduğu belirtildi. Kampanya iletişim direktörü Steven Cheung, "Başkan Trump, silah seslerinin duyulmasının ardından güvende. Şu an için başka bir bilgi yok" ifadelerini kullandı.

FBI: SUİKAST GİRİŞİMİ İHTİMALİ

FBI yetkilileri, olay yerinde soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. West Palm Beach Şerifi Ric Bradshaw, bölgede bulunan Gizli Servis ajanlarından birinin bir kişinin çitlerin arkasından bir silah çıkardığını fark ettiğini ve şüpheliye ateş açtığını belirtti.

Bradshaw, silahlı kişinin Trump'a yaklaşık 400-500 metre mesafede olduğunu ve olaydan sonra arabasıyla kaçtığını bildirdi. Şüphelinin iki sırt çantası ve aksiyon kamerası bulunduğu, yakalandığında ise silahının yanında olmadığı açıklandı.

TRUMP'IN OĞLU DUYURDU: BİR ŞÜPHELİ YAKALANDI

Donald Trump Jr., sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yerel kolluk kuvvetlerinin olay yerinde bir AK-47 silah bulduğunu ve bir şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Olay sonrası konuşan Donald Trump, "Etrafımda silah sesleri duyuldu ancak iyiyim ve güvendeyim" dedi.

Trump daha önce de Pensilvanya'da bir miting sırasında silahlı saldırıya uğramış, saldırıda kulağından yaralanmıştı.