Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın kuruluş yıl dönümü programında önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomi programlarının olumlu etkilerini görmeye başladıklarını belirten Erdoğan, Türkiye'nin çevresindeki zorluklara rağmen üretim kabiliyetleri ve güçlü altyapısıyla dikkat çekti.

Erdoğan, ihracatın 261 milyar dolara ulaştığını ve Ağustos ayında 4,3 milyar dolarla son beş yılın en yüksek cari fazlasını verdiklerini ifade etti. 2023 Mayıs ayına göre yıllık cari açıktaki düşüşün 44 milyar doların üzerinde gerçekleştiğini vurgulayan Erdoğan, enflasyonla mücadelede önemli ilerlemeler kaydettiklerini dile getirdi. Son dört ayda yıllık enflasyonun 26,1 puan gerilediğini belirten Erdoğan, bu durumun yeterli olmadığını ve daha iyi sonuçlar için sabırlı olunması gerektiğini söyledi.

İstihdam konusuna da değinen Erdoğan, bu yılın ilk sekiz ayında 654 bin kişilik istihdam artışı sağlandığını ve işsizlik oranının yüzde 8,5 olarak kaydedildiğini açıkladı. İşsizliği azaltma, istihdamı artırma ve kayıt dışılığı önleme hedefleri doğrultusunda politikaların devam edeceğini ifade etti.

Erdoğan, tüm siyasi partilerden Türkiye’nin kardeşlik seferberliğine destek vermesini beklediklerini belirterek, “Gün bir olma, hep beraber Türkiye olma günüdür” dedi.

Editör: Süleyman Besler