Gündem

DÖRT İŞLEM EĞİTİM MERKEZİ’NDE YAZ OKULUNDA ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLER POLİS GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ

Dört İşlem Eğitim Merkezi’nde yaz okulunda öğrenim gören 50 öğrenci, öğretmenleri eşliğinde düzenlenen kültür gezisi kapsamında bugün Polis Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Ziyaret sırasında öğrencilere, Başmüfettiş Serdar KARPUZCU tarafından “Trafik Kuralları” ve Polis Çavuşu Olgun DEMİR tarafından ise “Güvenli İnternet Kullanımı” konularında bilgilendirici konferans gerçekleştirildi.

Konferans kapsamında öğrenciler; trafikte araç sürücüleri, yolcular ve yayaların uyması gereken kurallar, yaya geçidi kullanımı, çocukların araç içerisinde arka koltuğa oturup emniyet kemeri takması gerektiği, trafik ışıklarına uymanın önemi, araç sürcüsünün dikkatini dağıtmamak, trafik kurallarına uymayan aile büyükleri ile arkadaşlarını uyarmaları, teknoloji ve sanal oyun bağımlılığı, kişisel bilgileri sosyal medya üzerinden paylaşmamak, telefon/tablet/ bilgisayarda uzun süre oyun oynamak ve video izlemekten kaçınmak konularında bilinçlendirildi.

Polis Müzesine de gezerek gözlem yapan öğrenciler, polis tarihi hakkında bilgiler aldı ve ziyaret sonunda Polis Genel Müdürü(PGM) Kasım KUNİ’ye çiçek takdim etti. PGM KUNİ de, öğretmen Serhat BAYAR’a ziyaret anısı olarak Polis Örgütü sembolü ve flaması takdim etti.