Gündem

DENİZ AKKAYA, KIZINA ŞİDDET NEDENİYLE HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Deniz Akkaya, 15 Yaşındaki Kızına Şiddet Nedeniyle 4 Ay 27 Gün Hapis Cezasına Çarptırıldı

Eski manken Deniz Akkaya, 15 yaşındaki kızı A.Ö.’ye şiddet uygulaması gerekçesiyle 4 ay 27 gün hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi tarafından görülen davada, Akkaya’nın kızı A.Ö.’ye yönelik ‘altsoya karşı silahla basit yaralama’ suçundan yargılandığı belirtildi. Mahkeme, olay günü Deniz Akkaya ile kızı arasında yaşanan tartışmanın ardından Akkaya’nın, saldırıda kullanılabilecek nitelikteki demir termos ve kablosuz kulaklığı kızı A.Ö.’ye fırlattığını ve ayrıca fiziksel şiddet uyguladığını belirtti.

Mahkeme, bu sebeplerle Akkaya’yı suçlu buldu ve kızının kendisinden şikayetçi olmamasını dikkate alarak 4 ay 27 gün hapis cezasına hükmetti. Mahkeme kararında, Akkaya’nın kızıyla yaşadığı tartışma sırasında bu eşyaları silah olarak değerlendirilerek cezalandırılmasını sağladı.

Ne olmuştu? 

Deniz Akkaya, geçtiğimiz mayıs ayında evde kızıyla yaşadığı bir tartışma sonrası kızı tarafından balkona kilitlendiği gerekçesiyle evine polis çağırmıştı. Karakola götürülen Akkaya, kızı hakkında şikayette bulunmuştu. Daha sonra, “Burnu sürtsün” diyerek kızını devlet korumasına teslim etmişti. Bu süreçte sosyal medya hesabından yaşadıklarını paylaşan Akkaya, kızının odasında ikinci bir cep telefonu bulduğunu ve bu durumu isyan ederek duyurdu. Ayrıca eski eşini hedef alarak, kızıyla yeterince zaman geçirmediğini ve ihtiyaçlarını karşılamadığını iddia etmişti. Akkaya, kızıyla ilgili yaşanan olayların ardından sosyal medya paylaşımlarına devam etmiş, kızıyla olan mesajlarını ifşa etmişti. Bu mesajlarda Akkaya’nın, kızıyla zorla spora gitmesi için tartıştığı ve küfrettiği görülmüştü.