DAÜ-SEN, KIB-TEK'teki elektrik sorunlarının baş sorumlusu olarak Başbakan Ünal Üstel'i işaret etti ve Başbakan'ın halktan özür dilemesi gerektiğini vurguladı. Açıklamada, Başbakan'ın EL-SEN Başkanı Ahmet Tuğcu'yu hedef almak yerine, ülkeye kesintisiz, temiz ve erişilebilir elektrik sağlama konusunda adımlar atması gerektiği belirtildi.

DAÜ-SEN, KIB-TEK'in yıllardır hükümetler tarafından sabote edildiğini ve yapılması gereken yatırımların ihmal edildiğini ifade ederek, bu durumun sonucu olarak ülkenin elektrik krizine sürüklendiğini söyledi. Ayrıca, KIB-TEK’in mali açıdan batağa sürüklendiği ve kirli yakıt kullanımı ile halkın sağlığının tehlikeye atıldığına dikkat çekildi.

Açıklamada, Başbakan'ın ekranlar karşısında gösteri yaparak sorumluluktan kaçma çabasının talihsiz bir adım olduğu ifade edilirken, halktan özür dilemesi ve EL-SEN ile birlikte çalışarak doğru adımları atması gerektiği vurgulandı.

DAÜ-SEN, "Yanına aldıkları sorunu çözecek kişiler değil, aksine bu sorunu yaratanlardır" diyerek, çözüm için hükümeti ciddiyete davet etti.

Editör: Fatoş Dalcı