( 19.8.2024 … MHA … )         Bu yıl 13. kez kapılarını açan Yeniboğaziçi Pulya Festivali, 18 Ağustos akşamı, unutulmaz bir "Kültürlerin Kaynaşması" gecesiyle adeta bir renk cümbüşüne dönüştü.

Dfdv

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir’in katılımıyla gerçekleşen etkinlik, kültürel çeşitliliğin ve dostluğun öne çıktığı bir gece oldu.

Dvsdvfd

Azerbaycan, Kırgızistan, Rusya, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) temsilcileri, kendi standlarında yer alan geleneksel yiyecekleri ve zengin kültürel miraslarıyla dikkatleri üzerlerine çekti.

Sdfsdf

Katılımcılar, yöresel kıyafetleriyle sergiledikleri etkileyici performanslarla büyük beğeni topladı.

Fldşöv

Gösterilerin ardından  Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir, gecenin coşkusunu ve kültürel birlikteliği vurgulayarak yaptığı konuşmada, tüm misafir ülkelere ve KKTC'ye teşekkür etti. Başkan Demir, etkinliğin sonunda  tüm katılımcılara ödül ve plaketlerini takdim etti.

Azre

Festival, renkli atmosferi ve kültürel zenginlikleriyle katılımcılara ve izleyicilere unutulmaz bir geceye sahne oldu dün akşamki Kültürlerin kaynaşması gecesi ile 4. Uluslararası Halk Dansları Festivali de böylece sona ermiş oldu.(MHA)

Sdvdv

Sddfvdv

Editör: Fatoş Dalcı