Girne’de balık avlamaya giden Niyazi Yiğittürk ile Arda Onurel, dönüşte aracın camlarını kırılmış buldu.
Gazimağusa’da yaşayan Niyazi Yiğittürk ile Arda Onurel isimli iki arkadaşın Girne’de geçirmek istediği hafta sonu tatili zehir oldu. Niyazi Yiğittürk’e ait araçla Girne’ye gezmeye ve balık avlamaya giden iki arkadaş daha önce hiç yaşamadıkları bir olayla karşılaştı. Araçlarını Girne Kalesi’nin yakınlarına park edip, balık avlamaya giden Niyazi Yiğittürk ile Arda Onurel, iki saat sonra geri döndüklerinde şok yaşadı. Niyazi Yiğittürk, aracını tüm camları kırılmış ve soyulmuş bir şekilde buldu. Olay polise bildirilirken, olay yerinde camları kırmak için kullanılan kanlı taş bulundu. Arabaya döndüklerinde ve bu manzara karşısında nasıl şok yaşadıklarını Yiğittürk sosyal medya hesabından şöyle aktardı:



"!!!Yer Girne... Bilmeyen arkadaşlara uyarı olsun burdan . Benim başıma geldi ,size de aynısı olmasın .Buralar pislik insan dolu.Kıro ,hırsız,tinerci ,alkolik ne ararsanız var . Arabanızı park ederken 2 kere düşünün . [ İlk kez Girne bölgesinde balık avlamak adına sabah erkenden arkadaşımla yola koyulup Girne limanının arka bölgesine erken saatlerde vardık.Biraz arabada dinlendikten sonra saat sabah 6 da eşyalarımızı toparlayıp ,Denizciler Şehitliği'nin arkasında ki tepeden inip avlayacağımız yere ulaştık. Bu arada yürürken ,yolumuzun üzerinde aniden karşımıza köşede oturan ,sabahın o saatinde alkol içen yaşlı kıro tipli bir adam çıktı.Avımızı yapıp ,tam 2 saat sonra arabaya geri döndüğümüzde karşılaştığımız manzara buydu ! Her iki camım kırılmış , saatim çalınmış ,cuzdanım karıştırılmış nakit bulamayınca geri konulmuş,arkadasımın 600 tl değerindeki elektronik nargilesi çalınmış ve arabadaki oltalarımıza kasti hasar verilmiştir. Neyse ki ,koltuğun altına sakladığımız diğer cuzdan ve telefonu bulamamıştır.Bu arada bu olay daha önce aynı bölgede bir kaç kez daha yaşanmış.Anlaycağınız ,sorumlular o bölgeye derhal bir düzen tertip getirmeli hatda ve hatda zabıta koymalıdır. Etraf alkol şişelerinden yürünemez hale döndü yazık güzel Kıbrıs'ıma ne hallere geldi..."



 

Turizm kenti olan Girne’de yaşanan bu olayın ardından, ülkede yaşanan güvenlik ve denetim sorunu yeniden gözler önüne serildi.