Saldırı ünlü Mandalay Bay Hotel'in casinosunun yakınlarındaki bir müzik festivalinde gerçekleşti. Görgü tanıklarının bilgisine göre; Bir saldırgan konsere katılanların üzerine otomatik silahla ateş açtı.Las Vegas polis departmanı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada saldırıyı doğruladı.Gelen ilk bilgilere göre saldırı sonucunda 2 kişi hayatını kaybetti, 24 yaralı var. Yaralılardan 14'ünün durumu ağır.  Ölenlerden birinin de o an görevde olmayan polis olduğu öğrenildi.Saldırgan polis tarafından etkisi hale getirildi. Operasyon ise devam ediyor.Olayın ardından bölgede uçuşlar durduruldu, havaalanı kapatıldı.

Yaşanan saldırıyı görgü tanıklarından biri o anları böyle anlattı. "Önce polislerin koşuşunu gördük. 31. Kata asansörle çıkıp iniyor ve sürekli koşuşturuyorlardı. Bize önce alandan çıkmamızı ardından içeri girmemizi söylediler. Saldırganın biriyle polisler çatışıyordu. Bir polis etrafa sürekli bağırıyordu. Daha sonra burası güvenli diye buraya gelmemizi söylediler. Saldırganı görmedik fakat otomatik silah sesleri duyduk." dedi.

New York Times: Başka saldırılar da var

New York Times ise başka saldırıların da olduğunu yazdı. Polis ise başka bir saldırgan olmadığı bilgisini verdi.İngiltere basının iddiasına göre ise; Mandalay Bay Hotel'in 32. katından sniper ile konserdeki katılımcılara ateş açıldı. İngiltere basını 32'inci kattaki ve saldırgan olduğu iddia edilen kişinin de etkisiz hale getirildiğini aktardı.