Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, göreve başlamasının ardından yaptığı açıklamada, 7 Ekim 2024 tarihli 2. Birleşimde yapılan başkanlık seçimlerinin sonuçlarının Resmi Gazete’de yayımlandığını belirtti. Öztürkler, "Seçimin tamamlandığı ve yasal statükonun oluştuğu açıktır," dedi.

Öztürkler, Meclis'in kendisine verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirme kararlılığında olduğunu vurgulayarak, "Ülkemizin yapısal reformlara ve bu reformları hayata geçirecek yasal düzenlemelere ihtiyacı vardır," şeklinde konuştu. Ekonomik ve sosyal yaşantıyı iyileştirecek yasal çalışmaların elzem olduğunu dile getiren Öztürkler, Meclis bünyesindeki komitelerin ve genel kurulun aktif çalışmasının önemine dikkat çekti.

Yeni dönemde tüm siyasi partilere eşit mesafede bir yönetim anlayışı sergileyeceğinin altını çizen Öztürkler, "Tüm görüşlere saygı duyarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz," dedi. Anavatan Türkiye’nin desteği ile ülkenin kalkınması adına gereken katkıyı koyacaklarını ifade etti.

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel'e de teşekkür eden Öztürkler, "Yeni dönemde el ele, ülkemizin güzel yarınları için çalışmaya devam edeceğiz," diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Aynur Dırağan