Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, bakanlık döneminde gurur verici icraatlar yaptıklarını dile getirerek, özellikle sigorta çalışanlarına gerçek maaş üzerinden yatırım yapılması konusunda resen kayıt ve işlem yapılmasının önünü açtıklarını vurguladı.

Çeler, toplumda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın önemini, bilincini ve farkındalığını artırdıklarına dikkat çekerek, özellikle bakanlığa bağlı dairelerin personel sayısını artırarak, işleyişi daha etkin hale getirdiklerini kaydetti.

Bakanlık döneminde Sosyal Sigortalar Dairesi tarafından yapılan ödemeleri de kalem kalem anlatan Çeler, özellikle Sosyal Sigortalar ve Sosyal Güvenlik Yasası’nda yapılan değişiklikle, sigortalı çalışanların sigorta yatırımlarının gerçek maaş üzerinden yatırılmasının önemini vurguladıklarını söyledi.

Çeler, sigortalı çalışanlara çağrıda bulunarak, çalışanların yatırımlarının gerçek maaş üzerinden yapılmaması halinde haklarında ciddi mağduriyet yaşayacaklarını vurguladı ve bu tür uygulamalara maruz kalanların derhal Sigortalar Dairesi’ne bildirim yapmasını istedi.

İşverenlerin kendisine kızdığını da dile getiren Çeler, sigortalı çalışanların haklarını korumak adına kararlı bir duruş sergilediklerini ve çalışanın gerçek yatırımının yapılmasının da önemine vurgu yaptı.

Çeler ayrıca, 1990’lı yıllardan beri revize edilmeyen Sigorta İlaç Listesi’nin revize edildiğini de dile getirerek, en fazla talep edilen 50 ilacın Sosyal Sigortalar Dairesi ilaç listesine eklendiğini vurguladı.

“İş Sağlığı ve Güvenliği” tüzüklerinin de revize edilmesinin önemli icraatlardan olduğunu kaydeden Çeler, Aile İçi Şiddetle Mücadele Koordinasyon Mekanizması’nın kurulmasının da önemine değindi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler bugün bakanlıkta basın toplantısı düzenleyerek, 15 aylık hükümet dönemine ilişkin icraatlarını anlattı. Basın toplantısında Çeler’e müsteşar ve müdürleri eşlik etti.

“GÖREVDEN AYRILIRKEN ALNIM AÇIK”

Toplantının ardından çalışma ekibine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Çeler, “Görevden ayrılırken alnım açık, önümü görerek, ne yaptığımı bilerek, benden sonra da gelecek arkadaşlara da birkaç tane iyi proje bırakarak ayrılıyorum. Bundan sonra buraya gelecek arkadaşlara da şimdiden başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Çeler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı ve hizmet verdiği kesimleri özellikle çalışma hayatında, sosyal hizmetler alanında, sosyal güvenlik alanında topluma daha çok anlatarak, bakanlığın faaliyet alanı konusunda kamuoyunda bir farkındalık yarattıklarını belirtti.

Zeki Çeler, insanların artık Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın her yaştan her kesime ve insan ömrünün her döneminde hizmet veren bir bakanlık olduğu bilincine vardığını ifade etti.