Gündem

VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİSİ ROJİN KABAİŞ'İN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, 27 Eylül'de kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı ve bir daha dönmedi. Rojin'in cansız bedeni bulundu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, 27 Eylül'de kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı ve bir daha dönmedi. Geri dönmeyen Kabaiş'e telefonla ulaşamayan arkadaşları, polis ekiplerine ihbarda bulundu. 28 Eylül'de Van Gölü sahilinde Rojin'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Telefon incelenmek üzere polise teslim edildi. 18 gündür Rojin'i arama çalışmaları sürüyordu. Konuyla ilgili acı haberi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya verdi. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Rojin'in cansız bedeninin bulunduğunu duyurdu.

Yerlikaya paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “27 Eylül 2024 Cuma günü Van’da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş kızımızın maalesef cansız bedeni ekiplerimiz tarafından Van Gölü Molla Kasım köyü sahilinde bulundu. Rojin kızımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum.”

Telefonla konuştuğu annesine markete gidip, kahve, su ve kek alacağını söyleyen Rojin için polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri arama çalışması başlattı. Gönüllü arama-kurtarma ekiplerinin de katıldığı çalışmalara polis ekipleri zaman zaman havadan destek verdi. Çalışmalarda, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nden gönderilen yandan taramalı sonar cihazı, jandarmanın su üstü radarları ve polisin su altı görüntüleme cihazları kullanıldı. Jandarma, polis ve AFAD üyelerinden oluşan dalgıç ekipleri zaman zaman gölde dalış yaparak aramalara destek verdi. Rojin'e ait başörtüsü, Bardaçı köyü sahilinde 10 Ekim'de bulunmuştur.