Narkotik polisinin Girne-Dağyolu çemberinde gerçekleştirdiği ve adını “Narko Güç” koyduğu operasyonda K. T. isimli zanlının tasarrufunda 8 ayrı pakette yaklaşık 200 gram Hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulundu.

K.T.’u dün mahkemeye çıkaran polis, zanlının bir başkası adına para karşılığında Güney Kıbrıs’tan uyuşturucu getirdiğini ve yönlendirilen yerlere bırakacağını itiraf ettiğini belirtti.

“Kanunsuz uyuşturucu madde ithal, alma, verme ve tasarrufu” suçlamalarıyla tutuklanan K. T. dün sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç’in huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Mehmet Özyay, tanık olarak polis çavuşu Ali Çavuş’u dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Çavuş, 19 Ekim 2023 tarihinde saat 18.45’te Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli bir polis ekibi tarafından Girne-Dağyolu çemberinde gerçekleştirilen Narko Güç isimli operasyonda K. T.’un tasarrufunda yaklaşık 8 ayrı paket halinde 200 gram ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu maddenin bulunarak emare alındığını kaydetti.

Çavuş, tutuklanan zanlının aranan bir şahsın aracılığı ile uyuşturucu maddeyi Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye Beyarmudu Sınır Kapısı’ndan ithal ettiğini ve aranan şahsın yönlendirmesi ile 250 Euro karşılığında uyuşturucu maddeleri belirlenen noktalara bırakacağını itiraf ettiğini anlattı.

Soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini belirten Çavuş, zanlının aleyhinde üç gün ek tutukluluk talep etti.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, talebi onayladı.

(KAMALI HABER)