Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) 23. Olağan Genel Kurultayı, bugün Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda yapılıyor. Üç adayın genel başkanlık için yarışacağı bu önemli kurultayda, oy verme işlemi saat 11.00’de başlayacak ve 21.00’de sona erecek.

Genel başkanlık için Ünal Üstel, Ahmet Melih Karavelioğlu ve Hasan Taçoy yarışıyor. Oy pusulasında Üstel birinci sırada yer alırken, Karavelioğlu ikinci, Taçoy ise üçüncü sırada yer alacak. 21 bin UBP üyesinin oy kullanabileceği kurultayda, genel başkanın yanı sıra 70 kişilik parti meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu ve Denetleme Kurulu da belirlenecek.

Kurultay, sabah 08.30’da nisap yoklamasıyla başladı; ancak yeterli katılım sağlanmadığı için açılış 09.30’a ertelendi. Programa göre Başkanlık Divanı’nın oluşturulması ve saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu parti faaliyet raporunu, parti saymanı ise mali raporu sunacak.

Kurultayda gençlik kolları başkanları tanıtılacak ve konukların konuşmalarıyla devam edecek. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın konuşmasının ardından, Kıbrıs meselesiyle ilgili Kurultay Kararı okunup oylamaya sunulacak.

Oy verme işleminin tamamlanmasıyla birlikte, genel başkanlık seçiminin oy sayımı bu akşam 21.00’den sonra yapılacak. Parti meclisi için oy sayımı ise yarın saat 10.00’da gerçekleşecek.

Seçime katılan adaylardan herhangi biri salt çoğunluğu sağlayarak genel başkan seçilecek. Eğer sonuçlar ikinci tura kalırsa, seçim tüzük gereği bir hafta sonra tekrarlanacak.

Editör: Aylin Derin