Hakkında birçok iddia bulunan UBP'li Fatma Ünal'ın başkan seçildiği UBP Girne Kadın Kolları Kongresi de, usulsüzlük iddialarıyla mahkemeye taşındı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi, suçlamaların ciddi olduğunu belirterek davayı 9 Eylül Pazartesi gününe erteledi. Kurultay sürecinde olan Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) kongrelerindeki yasa ve tüzük dışı uygulamalar için açılan davaların büyük bir kısmına ara emirleri verilirken, yeni tamamlanan kongreler de aynı usulsüzlükler nedeniyle mahkemelerde görüşülmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde büyük bir coşkuyla gerçekleşen ve hakkında birçok iddia bulunan Fatma Ünal’ın başkan seçildiği UBP Girne Kadın Kolları Kongresi de, yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle davalık oldu. Kongreyle ilgili dava ise bu sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde görüşüldü.

Bugün Kıbrıs’ın elde ettiği bilgilere göre, mahkeme suçlamanın ciddi bir dava sebebi olduğuna dair bulgular tespit etti. Fatma Ünal’ın duruşmada dinlenmesini isteyen mahkeme heyeti, duruşmayı 9 Eylül Pazartesi gününe erteledi. Mahkeme heyetinin pazartesi günkü davada bu kongreyle ilgili de ara emri vermesi bekleniyor.

UBP’nin kurultay sürecinde, Fatma Ünal’ın başkan seçildiği kongreyle birlikte toplamda 11 dava devam ediyor. Bu davalardan 9’unda ilgili örgütler için geçici ara emirlerini yerine getirmek gerekiyor. 

Kaynak: Bugün Kıbrıs

Editör: Aynur DIRAĞAN