Gündem

UBP GENEL BAŞKAN ADAYI TAÇOY: "BÖLÜNME ALGISINA KARŞI BİRLİK İÇİN TOPLANALIM"


Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy, Ağustos ayının sonlarına yaklaşırken Eylül ayının, partinin kurultay ayı olacağını duyurdu. Taçoy, bu vesileyle partide bazı fırsatçıların yaratmaya çalıştığı "bölünme" algısına karşı, UBP’nin ülkenin tek güvencesi olduğunun altını çizerek, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Taçoy, UBP milletvekillerinin bir araya geleceği bir toplantının en kısa sürede, hatta yeni hafta içerisinde yapılması gerektiğini belirtti. Kendisi de bu toplantıya katılacağını kamuoyuna duyurdu. Toplantının, UBP’nin birlik ve bütünlüğünü pekiştirmek, dost ve düşmanlara bu mesajı vermek için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Taçoy, ayrıca kurultay öncesinde başta divan oluşumu olmak üzere bazı kritik konuların konsensüs içinde ele alınacağını vurguladı.

Taçoy, bu çağrısının partililer ve kamuoyu tarafından destekleneceğine inandığını belirterek, Başbakan Ünal Üstel ve diğer milletvekillerinin de aynı duygu ve düşünceleri paylaştığına inandığını söyledi.