Gündem

UBP GENEL BAŞKAN ADAYI HASAN TAÇOY’DAN ELEKTRİK KESİNTİLERİNE KARŞI YENİ ÇÖZÜMLER


UBP Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy, elektrik kesintilerinin hem evlerde hem de işyerlerinde ve üretim alanlarında büyük sıkıntılara yol açtığını belirterek, bu sorunun 21. yüzyılda hala devam etmesini eleştirdi. Taçoy, “Yılın her mevsimi ve günün her saatinde yaşanan elektrik kesintileri, halkımızı hak etmediği bir yaşam biçimine indirgemekte ve ciddi sorunlara yol açmaktadır. Kendimize yetecek enerjiyi en uygun yöntemlerle üretemiyor olmamız, bize yakışan bir durum değildir” dedi.

Taçoy, ilk hedeflerinin elektrik kesintilerine karşı kalıcı ve sürdürülebilir çözümler üretmek olduğunu ifade etti. “Mevcut üretim kaynaklarının revize ve takviyesiyle yeni üretim modeline geçinceye kadar gerekli ihtiyacın karşılanmasını garanti altına alacağız. Sonrasında ise dönüşüm modeli belirlenip ilgili altyapı hızla düzenlenecektir” diye ekledi.

Enerjide sadece üretime odaklanmayacaklarını vurgulayan Taçoy, “Üretilen enerjinin haneler ve işyerlerine ulaşmasında yaşanan sıkıntıları, yani iletimdeki eksiklikleri de ortadan kaldıracağız. Ayrıca, çevre dostu enerji üretim ve tüketiminin yaygınlaşmasına hız vereceğiz. Özellikle güneş enerjisi gibi yeşil dönüşüm projelerini ilk günden itibaren büyük bir kararlılıkla hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Taçoy, KKTC’nin anavatanla olan yakınlığı, desteği ve mevcut kaynaklarıyla enerji alanındaki sıkıntıları aşabileceğine inandığını belirterek, “Yeter ki sorunu çözmeye kararlı, öngörülü ve güçlü bir irade olsun” dedi.