Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy, katıldığı bir programda soruları yanıtladı. Taçoy, partisinin birlik ve beraberlik çağrısının olumlu sonuçlar verdiğini, ancak bu süreçte çıkan dedikodulara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. "Birileri, ‘Taçoy anlaştı, 5 bakanlık alacak’ şeklinde dedikodular üretiyor. Bu tür spekülasyonlara prim vermemeliyiz. Halkımız da bu dedikodulara inanmasın" dedi.

Taçoy, 21 Eylül’deki kurultay zaferinin ardından sadece milletvekillerini değil, tüm parti tabanını kucaklayan bir politika izleyeceğini belirtti. Parti tabanındaki baskılara ve tehditlere dikkat çeken Taçoy, "Suskun kalan geniş kitle uyandıktan sonra bu baskı ortamı sona erecek" ifadelerini kullandı.

Kurultayda yüksek katılımın sandıktan güçlü bir irade çıkaracağını belirten Taçoy, şu ana kadar yapılan anketlerde üstünlüğünün net bir şekilde görüldüğünü söyledi. Türkiye'nin desteğinin partisi için önemini vurgulayan Taçoy, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın KKTC ziyaretinin suistimal edilmesine karşı olduğunu ifade etti.

Taçoy, Türkiye'nin her zaman yanında olduğunu ve siyasi yaşamında Türkiye'den ayrılmadığını belirterek, Yılmaz'ın ziyaretiyle ilgili yanlış yorumlara tepki gösterdi. UBP’nin parti yayın organı Güneş Gazetesi’nin ziyareti destek amaçlı gösterme çabasını eleştiren Taçoy, "Bu tür yanlış davranışlar ve baskılara parti tabanı 21 Eylül'de gereken cevabı verecektir" şeklinde konuştu.

Editör: Aynur DIRAĞAN