Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’ni ziyaret eden UBP Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy, ülkede demokrasinin temel taşlarından birinin bağımsız medya olduğunu vurguladı. Taçoy, gazetecilerin etik değerlere bağlı kalarak doğru haberler sundukları için ülkenin geleceğine olan inancının arttığını belirtti.

Taçoy, gazetecilerle yapılan sohbetlerde ülkenin sorunları ve çözüm yolları üzerine önemli görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti. Gazetecilerin siyasetin eksikliklerini tamamladığını ve bu süreçte kritik bir rol oynadığını söyleyen Taçoy, basının özgürlüğüne ve birey haklarına zarar vermeden gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştirme konusunda kararlı olduklarını belirtti.

"Basının sorunlarını samimiyetle ele alıp çözeceğiz" diyen Taçoy, basının sadece sorunlarının değil, aynı zamanda özgürce ifade edebildiği bir ülke yaratma hedefini tekrar vurguladı. Taçoy, bu yaklaşımın toplumsal olumlu sonuçlar doğuracağına inandığını ve basının sorunlarına çözüm bulma konusunda samimi bir şekilde çalışacaklarını belirtti.

Editör: Aynur DIRAĞAN