UBP Genel Başkan Adayı Dr. Ahmet M. Karavelioğlu, kurultay öncesi verilen vaatleri eleştirerek, "Başbakan iktidarda olduğunu unutmuş vaatler veriyor!" dedi. Karavelioğlu, bu vaatlerin neden bugüne kadar gerçekleştirilemediğini sorguladı ve bu sorunun tüm UBP üyeleri tarafından da gündeme getirildiğini vurguladı.

Karavelioğlu, ülke yönetiminde Türkiye'nin katkılarının öne çıkarılmasının yeterli olmadığını belirterek, günlük kararlarla ülke yönetme yaklaşımından vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti. "Türkiye yapar, Başbakan övünür" modundan çıkılması gerektiğini söyleyen Karavelioğlu, bu konudaki eleştirilerini net bir şekilde dile getirdi.

Karavelioğlu, “Söz veren ama verdiği sözleri unutan Sn. Üstel’i ve bilindik klişe laflardan başka bir şey söylemeyen Sn. Taçoy’u istedikleri televizyonda açık oturuma çağırıyorum. Varsa planınız, projeleriniz, vizyonunuz onları konuşalım. Ben olduğunu sanmıyorum" şeklinde konuştu.

Üç aday arasında yapılacak yarışın sadece iki farklı siyaset anlayışını temsil edeceğini belirten Karavelioğlu, diğer adaylara çağrıda bulunarak, "Klişeleşmiş ve ezberlenmiş cümlelerle temelsiz konuşmalar yapmaktan vazgeçin. Varsa projelerinizi açıklayın ve halkımızın önünde tartışalım" dedi. 

Bu açıklamalar, UBP içindeki adaylar arası rekabeti ve yaklaşan kurultay öncesi gündemi daha da hareketlendirmiş görünüyor.

Editör: Aynur DIRAĞAN