(27.8.2024...MHA...)  Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa İlçesi, tüm ilçelerle eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ilçe kongresi sürecinde Kadın Kolları İlçe Başkanlığı seçiminde ilk turda salt çoğunluk sağlanamaması nedeniyle seçimin ikinci tura kaldığını duyurdu. Ancak, diğer tüm ilçe kongrelerinin tamamlanmış olması sebebiyle seçimlerin ikinci turunun yapılmasının uygun bulunmadığı belirtildi.

UBP Gazimağusa İlçe Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ünsalan Sefer, yaptığı açıklamada, üç dönemdir seçimli ve seçimsiz olarak yürüttüğü bu göreve bir kez daha aday olduğunu ve seçimde 426 oy alarak birinci çıktığını ifade etti. Ancak, 880 geçerli oyun yarısının bir fazlası olan 441 oya, sadece 15 oy farkla ulaşamadığını belirtti.

Alınan komite kararı doğrultusunda, Gazimağusa ilçesinin toplam 54 örgütünden Kuzey ve Güney Mesarya ile iki merkez örgütünün de dahil olduğu 40 örgütün Kadın Kolları Başkanlığı görevi Yeşim Ünsalan Sefer'e verildi. Sefer, açıklamasında, kendisine her şart ve koşulda destek veren tüm partili kadınlara teşekkürlerini sundu.

Sefer, ayrıca kendisini desteklemeyen kadınlara da kapısının, telefonunun ve kalbinin her zaman açık olduğunu belirtti. Seçim sürecinde yapılan yanlış ve karalama haberlerine sessiz kalarak sükuneti korumaya çalıştığını ifade eden Sefer, UBP'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en büyük ve en köklü siyasi partisi olduğunu vurguladı. Partisinin birlik ve beraberliğini korumak adına her türlü görevi layıkıyla yerine getireceğini belirten Sefer, kamuoyuna bu bilgilendirmeyi yapmayı bir borç bildiğini ifade etti.

Yeşim Ünsalan Sefer, UBP'nin 23. Kurultayı'na uzanan yolda, partinin istikrar ve iktidarını korumak için çalışmalarını sürdüreceğini vurguladı. (MHA)

Editör: TE Bilişim