Ulusal Birlik Partisi (UBP) 23. Genel Kurultayı, Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda saat 10.30’da başladı. Bu yılki kurultay, “Hedef 2027. Durmak yok hizmete devam” sloganıyla gerçekleştiriliyor.

Kurultay, Başkanlık Divanı’nın oluşturulmasıyla başladı. Ardından parti faaliyet raporu ve mali raporun sunulması ve oylanması bekleniyor. Raporların onaylanmasının ardından Azerbaycan ve Türkiye’den gelen konukların konuşmalarına geçilecek.

Konuşmaların ilki, Yeni Azerbaycan Partisi’nin Parti Dış İlişkiler Başkanı ve Türk Devleti Teşkilatı Eski Genel Sekreteri Ramil Hasan’dan olacak. Hasan’ın ardından Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkan Vekili Efkan Ala, katılımcılara hitap edecek.

Konuşmaların ardından, Azerbaycan ve Türkiye’den gelen misafirlere, Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanları ve Dış İlişkiler Başkanı’na, ayrıca Genel Başkan adaylarına 23. Kurultay anısına plaket takdimi yapılacak. Plaket takdimi sonrasında Cumhurbaşkanı Ersin Tatar bir konuşma gerçekleştirecek.

Oylama öncesinde, UBP’nin Kıbrıs konusundaki kararı okunacak ve katılımcılara onaya sunulacak. Açılış programının ardından oylamanın saat 21.00’e kadar devam etmesi planlanıyor. Genel başkanlık için mevcut Genel Başkan Ünal Üstel, Milletvekili Hasan Taçoy ve Ahmet Melih Karavelioğlu yarışacak. Ayrıca, kurultayda parti meclisi, yüksek disiplin kurulu ve denetleme kurulu üyeleri de belirlenecek.

Editör: Aylin Derin