Kıbrıs

TURİZM ADI ALTINDA HAYVANA EZIYET

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir tur firması, denizin içinde atlı turlar düzenledi. Hayvanseverler, 1500 TL'den başlayan bu uygulamaya "hayvana eziyet" diyerek tepki gösterdi. Uzmanlar ise, atların deniz içinde yorulup yaralanabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Antalya'nın popüler ilçelerinden Alanya'da, turistlere yönelik hem deniz hem de safari ve at turları düzenleyen bir firmanın sosyal medya paylaşımı, büyük tepkilere yol açtı. Firmanın paylaşımında, bir kadın turistin denizin içinde ata bindiği ve gezdiği görüntüler yer alıyor. Deniz seviyesinin atın ağız ve burun seviyelerine kadar geldiği bu görüntüler, atın zorlandığını gösteriyor. Sosyal medya kullanıcıları, bu uygulamaya yönelik yoğun bir şekilde tepki gösterdi.

 

"HAYVANI DERİN SUDA YÜZMEYE ZORLUYORLAR"

Antalya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Murat Karabayoğlu, deniz içinde ata binme görüntülerinin hayvana eziyet olduğunu belirtti. Karabayoğlu, "Hayvanı derin suda yüzmeye zorluyorlar, bu durum hayvan refahı açısından sakıncalı. Atlar, gezinti için değil, derin suda yüzmek için yaratılmamıştır. Yetkililer bu durumu denetlemeli," dedi. Ayrıca, "Atlar karada gezmeye uygun şekilde yetiştirilmiş olup, derin suda yüzdürülmeleri ve üstlerinde insan varken hareket etmeleri uygun değil," şeklinde ekledi.