ELSEN üyeleri bugün, Ercan Havalimanı’nın 92 milyon elektrik borcu gerekçesi ile eylem gerçekleştirdi. El-Sen, KIB-TEK’in Ercan Havalimanı’nı işleten T&T şirketine sağladığı ayrıcalıklı uygulamaya son verilmesini istedi.

ELSEN Başkanı Ahmet Tuğcu, eylemde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"ELSEN olarak, KIB-TEK çalışanları olarak Ercan’da T&T şirketine yapılan kıyağa son demek için buradayız. Ercan Havalimanı'nın dokunulmayan elektriğine dokunmak için geldik. Garibanın gözünün yaşına bakmadan 675 TL borcu olanın elektriği hemen kesilirken, toplamda 92 milyon TL borcu olan Ercan’a dört dönemdir ayrıcalık tanınıyor. KIB-TEK yönetimi, Dalman Aydın şaibeli bir açıklama yaparak borcun yapılandırıldığı yönünde bilgi vermiştir. Sizler, Turanlı’nın borçlarını tahsil etmeyip bu borcu halkın cebinden almaya mutabık kalmış olabilirsiniz. Ancak biz ELSEN olarak sizinle mutabık değiliz. Buradan ayrıca sormak isterim: Mutabakat nerede? İmzalar nerede?"

Başkan Tuğcu, Ercan Havalimanı'na tanınan ayrıcalığın sona erdirilmesi ve tüm borçların adil bir şekilde tahsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Editör: Aynur DIRAĞAN