Kıbrıs

TUFAN ERHÜRMAN, NEW YORK'TA KIBRIS ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN TEMASLARDA BULUNACAK

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, 23-28 Eylül 2024 tarihleri arasında New York'ta önemli temaslarda bulunacak. Ziyaretinde Erhürman’a, CTP Dış İlişkiler Sekreteri ve Milletvekili Fikri Toros eşlik edecek.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, 23-28 Eylül 2024 tarihleri arasında New York'ta önemli temaslarda bulunacak. Ziyaretinde Erhürman’a, CTP Dış İlişkiler Sekreteri ve Milletvekili Fikri Toros eşlik edecek. Ziyaretin amacı, BM Genel Kurulu çalışmaları çerçevesinde Kıbrıs çözüm sürecine yönelik diplomatik ilişkileri güçlendirmek.

Erhürman, 25 Eylül’de gerçekleşecek Sosyalist Enternasyonal toplantısında "Diyalog ve Diplomasiye Yatırım" başlıklı bir oturumda konuşacak. Bu oturumda, Kıbrıs çözüm sürecinin geleceğine ilişkin vizyonunu aktaracak ve yeni sürecin yöntemlerine dair somut önerilerde bulunacak.

Ziyareti sırasında, BM Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenca ile bir araya gelecek olan Erhürman, görüşmelerinde Kıbrıs sorunu ve çözüm sürecini masaya yatıracak. Ayrıca, Kıbrıs’la ilgilenen bazı ülkelerin BM nezdindeki temsilcileriyle de ikili görüşmeler yapması planlanıyor.

Erhürman’ın New York ziyareti, Kıbrıs sorununa ilişkin diplomatik çabaların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleşiyor. Bu görüşmelerde, CTP’nin çözüm vizyonunu uluslararası aktörlere iletmek ve BM nezdinde daha aktif bir diyalog ortamı oluşturmak hedefleniyor.