Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Gündem Kıbrıs Web TV’de Çiğdem Aydın’ın konuğu olarak dün akşam Meclis’te yaşananları değerlendirdi. Erhürman, “Karşımızda koltuk için kendinden geçmiş bir yapı var” dedi. “Beşinci turda bir oy bile alsa başkan olur” iddialarına ise, bu iddianın hukuki bir dayanağının bulunmadığını vurguladı.

**“BİR OY BİLE DEĞİŞMEDİ”**

Meclis Başkanlığı seçim sürecindeki gelişmeleri eleştiren Erhürman, “Adına hükümet denilen yapının tek derdi koltuk. Ülkenin gerçek sorunlarına odaklanmıyorlar” şeklinde konuştu. Erhürman, “Faiz Bey’in adaylığına yönelik bir beklenti oluştu. Hükümetin kendi Meclis Başkanını seçmesi beklenir, ancak UBP’de Zorlu Töre’nin adaylığıyla başlayan süreç başarısızlıkla sonuçlandı. Dördüncü tura kadar devam ettiler, grup toplantıları yapıldı ama bir oy bile değişmedi. Zorlu Töre’nin adaylığı geri çekildi, beşinci turda Kutlu Beyi aday gösterdiler, sonuçta 26 ret oyu çıktı.” dedi.

**“BU KUYUDAN KENDİNİZ ÇIKIN…”**

Erhürman, UBP’nin Meclis’in açılması konusunda CTP’ye baskı yapmaya çalıştığını belirterek, “Kendi adaylarını bile seçemediler. Meclis açılmadı, bizden destek istediler ama biz koltuk değneği olmak istemedik. ‘Kendi kuyunuzu kazdınız, bu kuyudan kendiniz çıkın’ dedik” ifadelerini kullandı. Hükümetin iç çekişmelerinin ülkenin gerçek sorunlarını gölgede bıraktığını vurgulayan Erhürman, “Bu zihniyetin tek derdi kimin hangi koltuğa oturacağı. Eğitim, ekonomi gibi büyük sorunlar varken, bunlar koltuk derdinde. Meclisi açtınız da ne oldu?” diye sordu. Erhürman, hükümetin koltuk için her türlü oyunu oynadığını belirterek, “Koltuk için kendinden geçmiş bir yapı var karşımızda” dedi.

**“HUKUKLA ALAKASI YOK”**

İlk oylama gününde, beşinci turda Zorlu Töre’nin reddedileceği düşünüldüğü için Kutlu Evren’in aday gösterildiğini hatırlatan Erhürman, “Beşinci turda bir oy bile alsa başkan olurdu” iddialarını eleştirerek, “Böyle bir iddianın hukukla alakası yok. Madem bir oy alsaydı, seçilmiş olacaktı; bunları neden yaşattınız? Neden ilk günden bu iddiayı ileriye götürmediniz? Siz de bunun böyle olmadığını biliyorsunuz. Mesele, Meclis açılması meselesi değil, bunu dün gördük” ifadelerini kullandı.

Editör: Süleyman Besler