Ercan Havalimanı İşletmecisi T&T Havalimanı İşletmeciliği ile Taşyapı İnşaat Taahhüt San. Tic. A.Ş. Lefkoşa-Girne anayolu üzerinde bulunan Boğaz Piknik alanında çevre temizliği yaptı.

   Bugün Boğaz Piknik alanına 50’ye yakın çalışanla beraber iş makineleri ile girilmesinin ardından T&T Havalimanı İşletmeciliği ile Taşyapı İnşaat Taahhüt San. Tic. A.Ş çalışanları yoğun bir çalışmanın sonrasında Boğaz Piknik Alanı'nı halkımıza yakışır bir şekilde temizledi.

   Bu özverili çalışma, bölgeye gelecek piknikçilere daha temiz ve keyifli bir piknik deneyimi ve temiz bir çevre sunma hedefiyle gerçekleştirildi. 300’e yakın çöp poşetinin toplanmasıyla bölge, piknikseverlerin hizmetine çevresi temiz bir piknik alanı olarak tekrardan sunuldu.

Turanlı: Temiz bir çevre için gereğini yapacağız

   Çevre temizliği çalışmasına katılan T&T Havalimanı İşletmeciliği Genel Müdür Yardımcısı Şevki Turanlı, Boğaz Piknik alanının yerel halkın ve ziyaretçilerin sık sık kullandığı bir yer olduğunu ve Kıbrıs Genç TV’nin “Temiz Kıbrıs” adı altında başlatttığı çevre kampanyasında Boğaz Piknik alanının kirli görüntülerini görür görmez olaya müdahale edip temizleme ihtiyacı hissettiklerini belirtti.

   Bölgedeki çöpleri ve otları temizlediklerini ifade eden Turanlı, şirket olarak amaçlarının sürdürülebilir çevre bilinci ile birlikte doğayla uyumlu bir yaşam tarzının sürekli hale getirilmesi için ellerinden gelen desteği vermek olduğunu kaydetti.

   Boğaz Piknik Alanı’nı temizleyebildikleri ölçüde temizleyeceklerini, gelen insanların da temiz gördüğü için temiz tutmaya çalışacağını ifade eden Turanlı, “Ne acıdır ki piknik alanının şu anki hali bir piknik alanından çok Göngör Çöplüğüne benziyor. İnsanlar daha önce burayı çok sık kullanıyordu. Ancak son zamanlarda burayı kullananların sayısında önemli bir azalma oldu. Bunun, ekonomik sebeplerden dolayı olması damümkün olsa da, çevresel faktörler de buna büyük bir etki yapıyor. Bundan önce de ülke genelinde temizlik faaliyetleri yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

   Çevre temizliği konusunda kendilerinden yardım talep edecek vatandaşlara veya belediyelere gereken yardımı yapmaya daima hazır olduklarını, bunun için Ercan Havalimanı veya Taşyapı’nın telefonlarından kendilerine ulaşabileceklerini kaydeden Şevki Turanlı, “Biz, temiz bir ülke ve çevre yaratmak için çalışanlarımız ve iş makinlerimiz ile elimizden gelen desteği vermeye hazırız.” dedi.