Dünya

TRUMP: "BAŞKAN OLSAYDIM, GAZZE VE LÜBNAN'DAKİ SAVAŞLAR YAŞANMAZDI"

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Al Arabiya'ya verdiği özel mülakatta, başkanlık döneminde Gazze ve Lübnan'daki savaşların yaşanmayacağını savundu.

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Al Arabiya'ya verdiği özel mülakatta, başkanlık döneminde Gazze ve Lübnan'daki savaşların yaşanmayacağını savundu. Trump, “Eğer ben başkan olsaydım, bu savaş asla başlamazdı ve tüm bu insanlar öldürülmezdi” diyerek, çatışmaların önlenebilmesi için kendi yönetiminin diplomatik stratejilerine dikkat çekti.

Trump, 7 Ekim'de gerçekleşen saldırının da olmaması gerektiğini, bunun önüne geçecek politikaların uygulanmış olabileceğini vurguladı. Röportajda, ABD-Suudi ilişkilerine dair de açıklamalarda bulundu. Şu anda ilişkilerin "iyi" olduğunu ifade eden Trump, kendi döneminde bu ilişkilerin “harika” olduğunu ve “kelimenin tam anlamıyla harika” olduğunu dile getirdi.

Ayrıca, Trump, “vizyon sahibi” ve “büyük bir adam” olarak nitelendirdiği İki Kutsal Caminin Emanetçisi Kral Selman bin Abdülaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a saygı duyduğunu vurguladı. Trump, bu liderlerle olan ilişkilerinin, Orta Doğu’daki barış ve istikrar için kritik öneme sahip olduğunu belirtti.

Trump'ın açıklamaları, 2024 seçimleri öncesinde Orta Doğu politikasına dair bir tartışma başlatma potansiyeline sahip. Eski başkan, bu konuda daha fazla güven ve istikrar sağlamak için kendi yönetiminde attığı adımları hatırlatarak, seçmenlerine güven vermeyi hedefliyor.