Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, sanığı bir yıl hapis cezasına mahkum etti. Başkan Füsun Cemaller ve üyeler Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ile Yargıç Tutku Candaş'tan oluşan heyet, kararı Yargıç Candaş aracılığıyla açıkladı.

Yargıç Candaş, sanığın 31 Aralık 2023 tarihinde KV 391 plakalı araçla kaçak olarak Güney Kıbrıs’a geçtiğini, burada bir firmaya ait KJU 459 plakalı TIR ile dorseyi alarak Kuzey Kıbrıs’a getirdiğini belirtti. TIR'ın Hamitköy'deki çevre yolunda park halinde bulunduğunu ifade etti.

Sanığın, yargılanmak üzere cezaevine gönderildiği ve davasını tutuklu olarak beklediği kaydedildi. Yargıç, sanığın avukatının savunmasına da değinerek, sanığın yeşil reçeteli ilaç kullandığını ve pişmanlık bildirdiğini aktardı. Mülkiyet hakkının dokunulmaz olduğuna dikkat çeken yargıç, sirkat suçunun bu hakkı ihlal eden bir suç olduğunu vurguladı.

Ayrıca, sanığın gümrüksüz mal tasarrufu suçunu da işlediğini belirten yargıç, bu suçların devlete zarar verdiğini ifade etti. Sanığın, 29 bin sterlin değerindeki TIR ve dorseyi Akıncılar bölgesinden gümrük ödemeden getirdiğini, çalınan malın TIR ve dorse olmasından dolayı bu suçu bir anlık gafletle işlemediğini dile getirdi. 2018 yılına ait sirkat suçundan sabıkasının da aleyhine değerlendirildiğini söyledi. Yargıç, sanığın sağlık durumu, yaşı ve diğer tüm hususları göz önünde bulundurarak bir yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Editör: Yaren Kayalı