Gündem

“TEMİZ SAHİLLER” DÜŞÜNCESİ KAPSAMINDA BAŞLATILAN SAHİL TEMİZLİK ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, “Temiz Sahiller” düşüncesi kapsamında başlattığı sahil temizlik çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Sahillerin yoğun kullanıldığı bölgelerde, gençlerden alınan destekle yürütülen bu temizlik faaliyetleri, her gün devam ediyor. Ancak, temizlik sonrası sahillerin ertesi gün yeniden kirletilmesi, büyük bir üzüntü kaynağı olarak dikkat çekiyor.

Çevre temizliği konusunda farkındalık yaratmak ve katkı sağlamak amacıyla, Çevre Koruma Dairesi uhdesinde yürütülen bu çalışmalara zaman zaman sivil toplum örgütleri, yerli ve yabancı vatandaşlar ile belediyeler de destek veriyor.

Gazimağusa, İskele, Yeniboğaziçi, Tatlısu ve Akdeniz sahillerinde belirlenen alanlarda, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez temizlik yapılıyor. Ancak, çöp bidonlarının bulunmasına rağmen, atıkların çevreye rastgele bırakılması, özellikle akşam saatlerinde daha fazla çöp toplanmasına neden oluyor.

Yetkililer, sahilleri temiz tutmanın herkesin sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, “Biz temizliyoruz, lütfen siz de temiz tutun,” çağrısında bulundu.