Gündem

TAÇOY:“ELEKTRİKTE SADECE ÜRETİME DEĞİL İLETİME DE YATIRIM YAPILMASI ŞART”

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Hasan Taçoy, Kuzey Kıbrıs Web TV’de katıldığı programda Ahmet Kaptan’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

TBMM’de alınan “Kıbrıs’ta İki Devletli Çözüm” kararına ilişkin soruyu yanıtlayan Taçoy,  kararın kendisi açısından beklenen bir gelişme olduğunun altını çizdi ve kararın Kıbrıs Türkü’nü azınlık olarak gören Rum anlayışına karşı alınmış olduğunu söyledi.

Taçoy, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 Temmuz kutlama törenindeki konuşmasında kullandığı “Aynı suda iki kere yıkanılmaz” ifadesini belleğine kaydettiğini belirterek, masaya aynı fikirlerle tekrar oturulmayacağını vurguladı.

Rum tarafının Türklerle hiçbir şeyi paylaşmak istemediğinin altını çizen Taçoy, “bizi sadece bir azınlık olarak görüyorlar. Bu yüzden Türkiye Cumhuriyeti devletine ve meclisine bir teşekkür borçluyuz. İki devletli çözüm politikasını ortaya koydular ve bu politikaya bir teskere ile de destek verdiler. KKTC Meclisi de bir karar almalı ve bir an önce bunu yapmalıdır” dedi.

Hasan Taçoy programda UBP kurultay sürecine ilişkin sorulara da yanıt verdi.

Kurultayda aday olma kararı verdikten sonra yaptığı ilk işin, Başbakan Üstel’den kendisini bakanlık görevinden almasını talep etmek olduğunu ifade eden Taçoy, aday olurken sadece UBP genel başkanlığına değil, aynı zamanda başbakanlığa da aday olduğu bilinciyle hareket ettiğini vurguladı.   

Taçoy, “her ikisinin de sorumluluğunu hissederek aday oldum. 2030’a kadar yapılacak tüm seçimlere ilişkin süreçlerin hesabını yaptım. ‘Adayım’ sözünün altını doldurmak için üzerime düşenleri eksiksiz yerine getirmek üzere bu iki göreve aday olduğumu söylüyorum” dedi.  

Sadece raflarda bekletilen projelerle değil geleceğin projelerini de düşünerek ve ülkenin ihtiyaçlarına göre bazı alışkanlıkların değişmesi gerektiğini göz önünde tutarak aday olduğunu ifade eden Taçoy, “başarı kaçınılmazdır ve 21 Eylül’den sonra yapacağımız hükümet çalışmasında bunu göreceksiniz” dedi.

Taçoy, her kademede düşünülmüş ve planlanmış bir hareket programı oluşturduklarını kaydederek, “sadece, bana oyunuzu verin ben başkan olayım, başbakan olayım, ne yapacağımıza ondan sonra bakarız şeklinde değil, yılların verdiği tecrübe, kurumsal hafıza ve oluşturduğumuz iyi ekiplerle birçok şeyi başarmak bizim boynumuzun borcu olacaktır” şeklinde konuştu.

Ülkenin hak ettiği bir başbakan olmak için yola çıktığını anlatan Taçoy, genel başkan olarak da ilk adımda genel merkez ile örgütler arasındaki kopukluğun düzeltilmesini önüne hedef olarak koyduğunu ve buna büyük önem verdiğini söyledi.

UBP içerisinde oluşturulan iletişimsizliğin yarattığı bir çok olumsuz durum olduğuna işaret eden Taçoy, kaybolan parti içi demokrasiyi UBP’ye yeniden kazandırmak gerektiğini vurguladı.

Hasan Taçoy, parti içi demokrasinin yeniden tesisi için gerekenleri adaylık süreciyle birlikte dile getirmekte olduğunu anımsatarak, partiyi toparlayacak bir genel başkana duyulan ihtiyaca dikkat çekti.

Elektrik konusuna yönelik bir soruyu yanıtlarken, sadece üretime yönelik olarak değil, iletim altyapısına da ciddi bir yatırım gerektiğine işaret eden Taçoy, yaşanan kesintilerin önemli bir kısmının üretim eksikliğinden değil, iletimdeki arızalardan kaynaklandığını söyledi.  

Taçoy, “altyapı güçlendirilmezse eğer kesintiler devamlı olacak. Siz elektriği üretseniz de kablo ile getirseniz de altyapıyı güçlendirmezseniz hiçbir şey değişmeyecek. Altyapıya yatırım devam etmeli ve ilk etapta güçlü bir pozisyona getirilmeli” dedi.

“Hükümet fiyat artışlarına karşı acilen ne önlemler almalı” şeklindeki bir soruya da yanıt veren Taçoy, ilk olarak pahalılığı yaratan unsurların düzeltmesi gerektiğini kaydetti.

Taçoy, istikrardan bahsedilmesine rağmen, ülke ekonomisinin istikrarlı bir yapıdan uzak olduğunun altını çizerek, kısa süre sonra yayınlayacakları manifestoda konunun detaylarıyla yer alacağını açıkladı.