Kıbrıs

TAÇOY: “MEVCUT GENEL BAŞKAN KAZANAMAYACAĞINI ANLAYINCA USULSÜZCE SÖZDE BIR ZAFER KAZANMAYI HESAPLIYOR”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy, Cumartesi günü yapılacak olağan kurultayda genel başkanlık seçiminde oy kullanacak üye listesiyle ilgili yaptığı uyarılarını yineledi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy, Cumartesi günü yapılacak olağan kurultayda genel başkanlık seçiminde oy kullanacak üye listesiyle ilgili yaptığı uyarılarını yineledi. Mevcut yönetimi, yasalar ve parti tüzüğüne uygun hareket etmeye davet eden Taçoy, UBP’nin kurultayının tüzüğe uygun yapılması gerektiğini vurguladı.

Taçoy, açıklamasında, "UBP’li kardeşlerim yalnızca mevcut genel başkanı değiştirmekle kalmayacaklar, aynı zamanda bu kural tanımaz, tüzük tanımaz anlayışa da unutamayacakları bir ders vereceklerdir" ifadelerini kullandı. UBP'nin 22 olağan ve 13 olağanüstü kurultay düzenlediğine dikkat çekerek, bu süreçlerin partinin geleneklerine uygun olarak yönetilmesi gerektiğini belirtti.

Taçoy, partinin 21 Eylül 2024'te yapılacak kurultay sürecine işaret ederek, köy ve mahalle kongrelerinin parti tüzüğüne aykırı olarak başlatıldığını ve bu durumun yargıya taşındığını hatırlattı. Mahkemelerin, 10 örgütte ara emri vererek, tüzüğe aykırı hareket edenlerin başkanlıklarını durdurduğunu belirtti.

Taçoy, mevcut Genel Başkan Ünal Üstel’i eleştirerek, Üstel’in seçimi kazanamayacağını anlayınca tüzüğe göre oy hakkı olmayan kişilere oy kullandırarak usulsüz bir zafer kazanmayı hedeflediğini söyledi. Kurultayda yalnızca 23 Ocak 2024'ten önce üye olanların oy kullanma hakkına sahip olduğunu hatırlatan Taçoy, Üstel’in neden tüzüğe aykırı olarak yeni üyelerin oy kullanmasında ısrar ettiğini sorguladı.

Taçoy, Üstel’in genel başkan seçilmediğini, atanarak bu göreve geldiğini hatırlatarak, 2022’de sadece 281 yeni üyenin partiye katıldığını, 2023’te ise bu sayının 774 olduğunu ifade etti. Ancak Ocak ve Mart 2024 arasında sadece iki ayda 2.507 yeni üye kaydı yapıldığını belirten Taçoy, son dönemde üye kayıtlarının 4 bine yaklaştığını söyledi.

Üstel’in tüzüğe aykırı olarak bu yeni üyelere oy kullandırma peşinde olduğunu ileri süren Taçoy, “Elektrik kesintilerini önleyemeyen, okulların açılışını kurultay için ertelemekte sakınca görmeyen bir anlayış, asla kazanamayacağını bildiği kurultayda öne geçmek için usulsüzlüklere başvuruyor” dedi.

"Herkes hesap yapar, ancak sonunda yüce Allah’ın hesabı tutar" diyen Taçoy, kurultayda UBP’li üyelerin yalnızca mevcut genel başkanı değiştirmekle kalmayacaklarını, aynı zamanda kural tanımaz anlayışa unutulmaz bir ders vereceklerini belirterek açıklamasını tamamladı.