Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiriciler Birliği’ni ziyaret etti.
Ziyaretinde üreticilerin sorunlarını dinleyen Taçoy, tarım ve hayvancılık konusundaki vizyonunu da paylaştı.
Taçoy, uygulanan teşvik programlarının yanlış ve yetersiz olduğunu ifade ederek, piyasada fiyatların sürekli yükseldiğini ve verilen teşviklerin yetersiz kaldığını söyledi.
“TEŞVİK POLİTİKALARI YENİDEN DÜZENLENMELİ”
Üreticilere emeğinin karşılığının verilmediğini vurgulayan Taçoy, teşvik politikalarının yeniden ele alınması gerektiğinin altını çizdi.
Hasan Taçoy, teşvik politikalarının yeniden ele alınmasıyla sistemin değiştirilmesinin artık kaçınılmaz olduğunu belirterek, “modern hayvancılığa teşvik, bunun için kredilendirme.Başta gençler olmak üzere müteşebbislerin sektöre girebilmesi için teşvik verilmesi. Bir hayvancıyı, bir çiftçiyi rahat ettirmek istiyorsanız eğer, su politkasını yenilemeniz gerekir. Ülkemizde beş tür su vardır. Bunların hepsine de ayrı ayrı politikalar belirleyip strateji haritası belirlemeliyiz. Bu kaynakları çiftçimize kullandırmalıyız. Bu işi yönetimi bilen insanların yapması lazımdır” dedi.
“21 EYLÜL’DE DEĞİŞİKLİĞİ TALEP EDEN GÜÇLÜ BİR SES VERMELİYİZ”
UBP tabanının üreticilerden oluştuğuna dikkat çeken Taçoy, bu tabanın kurultay seçiminde güçlü bir ses vermesi gerektiğini söyledi.
Taçoy, verilmesi gereken sesin değişikliği talep eden bir ses olması gerektiğine vurgu yaparak, “21 Eylül önemli bir gündür. Sadece Ulusal Birlik Partisi’nin genel başkanının değişeceği bir gün değildir. Ülke siyasetinin sistemsel olarak değişeceği bir gündür. Bunu yapmak benim boynumun borcudur” dedi.

Editör: Aynur DIRAĞAN