Bugün bir haber sitesinde "Bir Ev Dolusu Dram" başlığıyla yer alan haberle ilgili olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yaptı.

Sosyal Hizmetler Dairesi'nden Yapılan Açıklama Şu Şekilde:

12 Ağustos 2024 tarihinde, İ.İ. isimli bir vatandaşın ihbarı üzerine Paşaköy’de ikamet eden 83 yaşındaki G.T. hakkında Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bildirimde bulunulmuştur. İhbarda, G.T.'nin evinin yaşanamayacak kadar kötü koşullarda olduğu ve ilgilinin desteğe ihtiyaç duyduğu belirtilmiştir. Yapılan ihbarı dikkate alan daire personeli, İ.İ.'nin eşliğinde derhal G.T.'yi ikametgahında ziyaret etmiştir.

Ziyaret sırasında, evin sağlıklı yaşam koşullarına uygun olmadığı tespit edilmiş ve G.T.'ye evinin belediye tarafından temizlenebileceği, ayrıca isterse özel ya da devlet huzurevinde yaşam sürebileceği konusunda yardımcı olunabileceği ifade edilmiştir. Ancak, G.T. hem huzurevine gitmek hem de evinin temizlenmesi konusunda yardıma ihtiyacı olmadığını belirtmiştir. Daha sonra yapılan görüşmeler sonucu G.T., evinin temizlenmesine ikna olmuş ancak huzurevine gitmeyi reddetmiştir.

Daire personeli, G.T.'ye Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından kendisi için bir bakıcı atanabileceği bilgisini vermiştir. Yapılan ziyaretin ardından Mesarya Belediye Başkanı ile yapılan toplantıda, G.T.'nin evinin temizliği için belediye ekiplerinin görevlendirileceği teyit edilmiştir. Ayrıca, Akdoğan Sosyal Hizmetler Bürosu, G.T. için uygun bir huzurevi ve bakıcı ayarlama çalışmalarına başlamıştır.

13 Ağustos 2024 tarihinde, Mesarya Belediyesi'ne bağlı temizlik ekipleri G.T.'nin evine gitmiş ancak G.T. ekipleri eve almamış ve tekrar daire personeliyle görüşme talep etmiştir. Görüşme sonucunda G.T., Çatalköy’de yaşayan kız kardeşine gitmek istediğini belirtmiştir. Ertesi gün ise G.T., evinin temizlenmesine ve doktor kontrolüne götürülmesine ikna edilmiştir. Ancak, ihbarı yapan İ.İ. tarafından götürüldüğü akrabalarının G.T.'yi istememesi üzerine, G.T. tekrar Paşaköy’deki ikametgahına geri dönmüştür.

14 Ağustos 2024 tarihinde, temizlik ekipleri G.T.'nin evine giderek gerekli temizliği yapmış ve G.T. doktor kontrolünden geçirilmiştir. Görüşme sonucu huzurevinde yaşamaya ikna edilen G.T., Gazimağusa’daki Özen Yaşlı Yaşam Merkezi’ne götürülmüş, ancak huzurevinde kalmak istemediğini belirterek tekrar evine dönmüştür.

G.T.'nin huzurevinde kalmak istememesi üzerine, daire personeli uygun bir bakıcı bulma çalışmalarına devam etmektedir. G.T.'nin sağlıklı koşullarda yaşamını sürdürebilmesi için tüm paydaşlarla koordineli çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Editör: Emine Erdem