KKTC’nin İskele bölgesinde faaliyet gösteren birçok şirket sahibi de şu sıralar bu olaydan dolayı tedirginlik yaşamaya başladı.

“Güney’e geçersem tutuklanır mıyım?” diyen müteahhitler mevcut. Rum tarafının Şimon Aykut’u tutuklamasındaki başlıca sebebi KKTC’deki inşaat sektörüne darbe vurmak olduğu ise gözle görülmekte.

Şimon Aykut, Kıbrıs'ta son zamanlarda yaşanan krizde "Siyonist" suçlamalarla hedef haline geldi ve Kıbrıslı Rumlar tarafından "Türkiye'nin adamı" olması gerekçesiyle tutuklandı.

 Aykut'un, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 1974 sonrası  Rum mülkleri üzerine lüks siteler inşa edip sattığı iddiasıyla tutuklanması, bölgede gerginliğe neden oldu.

Rumlar, Aykut'u 2006'da çıkarılan ve daha önce hiç kullanılmamış olan bir yasa kapsamında yargılamayı planlıyor.

Bu durum, normal şartlarda KKTC'de Taşınmaz Mal Komisyonu'nun yetki alanında olan mülkiyet davalarının da dışına çıkıyor.

O ve oğlu Jack Afik, KKTC'de Caesars adlı ultra lüks tatil köyleri ve rezidanslar inşa ederek adından söz ettiren iş insanları arasında yer alıyorlar.

Aykut daha önce verdiği bir demeçte; Yapılan suçlamalar hakkında şunları söylemişti. “Bu suçlamalara güceniyorum. Benim Siyonizm’le işim olmaz. Ailemiz 600 yıldır Türkiye’de.

Kendimi Türkiye’nin bir parçası ve Türk kabul ediyorum. Türklük ve Atatürk ilkeleriyle yetiştirildim. İsrail’de bir şirketim yok; Türkiye’de ortak olduğum şirket var, gerisi KKTC’de.

Konut satışlarımda İsrailliler son sırada. 3500 konut satışından da sadece 105’ini İsrailliler aldı, ilk sırada Rusya, Ukrayna ve İranlılar var” demişti.(MHA)