Sanatçı Leman Cankat Ercan’da yolcuları çamur ile buluşturdu

Ercan Havalimanı’nda “4 Element +İnsan” seramik sergisi devam eden Leman Cankat, düzenlenen workshop ile yolcular ile birlikte çamurdan heykeller ve motifler yaptı.

Sanata ve sanatçıya büyük önem ve değer veren T&T Havalimanı işletmeciliği gerçekleştiridği workshop ile yolcularla sanatçı Leman Cankat’ı bir araya getirdi.

Leman Cankat, toprağın su ile karışıp çamur haline gelmesiyle, ellerimiz arasında şekillenen çamurdan heykellerin nasıl yapıldığını yolculara sunma imkanı yakaladığını ifade etti.

Ercan Havalimanı’nda workshop’ta yolcular ile bir araya gelmesinden dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Cankat, T&T Havalimanı İşletmeciliğine kendisine bu imkanı verdiği için çok teşekkür etti.

Özçelik: Seramik sanatçılarını Ercan’da bir araya getireeğiz

T&T Havalimanı İşletmeciliği Genel Müdürü M. Serhat Özçelik, Ercan Havalimanı’nda sürekli sergiler ve sosyal etkinliklerin yanında Kıbrıs Kültürünü, gelenek ve göreneklerini öne çıkaran faaliyetlerin aralıksız devam etttiğini belirtti.  

Özçelik, Kıbrıslı seramik sanatçısı Leman Cankat’ı düzenledikleri workshopta yolcular ile bir araya getirip, yolcuları çamur ile buluşturduklarını ifade etti. Yakın zamanda ise düzenleyecekleri worksop ile ülkemizdeki seramik sanatçılarının Ercan Havalimanı’nda bir araya getireceklerini de kaydetti.

Serhat Özçelik, Ercan Havalimanı sergi salonlarının halkımıza ve sanatçılara açık olduğunu da ifade ederek, etkinlik veya sergi açmak isteyenlerin [email protected] veya [email protected] maillerinden T&T Havalimanı yetkililerine ulaşılabileceğini ifade etti.       

Editör: Aynur Dırağan