Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre 2022 yılı içeriside, Karşıyaka’da faaliyet gösteren bir restoranda çalışan H.P.(E-25)’nin kasa çekmecesinde muhafaza edilen restoran işletmecisine ait kredi kartını alıp tasarrufuna geçirdikten sonra, karttan toplam 13.138 TL para harcamak suretiyle çaldığı tespit edilmiştir. Bahse konu şahıs, 14.05.2024 tarihinde KKTC’ye giriş yaptığı sırada tutuklanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

Bir diğer olayda ise 08-13.05.2024 tarihleri arasında, Tuzla’da, bir ikametgahın mutfak kapısı hasara uğratılarak açılmış ve içeriye girildikten sonra, ikametgah içerisinde muhafaza edilen toplam 4 adet av tüfeği, kimlik kartları, seyyar tüp ocağı ile 10 kiloluk tüp gaz ve bahçedeki su deposunda monteli olan su motoru çalınmıştır.

Olay Polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen ileri soruşturmada, meselede zanlı olarak görülen  A.I.(E-19), K.T.(E-19) ve B.Y.(E-19) tespit edilerek tutuklanmıştır.

Bahse konu şahısların yapılan ileri sorgulamasında, Mutluyaka’da park halinde bulunan bir şahsa ait kamyon aracın sol dış kısmındaki iki adet aküyü de çaldıkları tespit edilmiştir.

Soruşturma kapsamında ayrıca, zanlı A.I.’nın kalmakta olduğu ikametgahta yapılan aramada, muhtelif markalarda toplam 211 adet av tüfeği fişeği, B.Y.’nin tasarrufunda ise 2 adet av tüfeği, muhtelif markalarda toplam 68 adet av tüfeği fişeği ve 1 paket hava tüfeği mermisi tespit edilerek emare olarak alınmıştır. Soruşturma devam etmektedir.