Kıbrıs Postası’na konuşan El-Sen Genel Sekreteri Hüseyin Peksever, Ercan Havalimanı’nın işletmecisi T&T’nin sahibi Emrullah Turanlı’nın 54 milyon TL borcu bulunduğunu açıkladı. Peksever, Turanlı’nın elektrik akımının kesilmemesinin altında yatan özel imtiyazın suç niteliğinde olduğunu ve eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirtti.

Peksever, borcun detaylarına değinerek, Turanlı’nın hâlâ vadesi geçmiş ve ödenmemiş 35 milyon TL borcu bulunduğunu, toplam borcun ise 54 milyon TL olduğunu söyledi. Bu durumun, elektrik hizmetlerinden yararlanan diğer abonelere kıyasla adaletsizlik yarattığını ifade etti. Peksever, “Dönem sonu faturası son ödeme süresi dolan ve 675 TL üzerinde bakiyesi bulunan abonelerin elektrikleri kesilirken, Turanlı’nın elektrik akımının kesilmemesi özel imtiyaz olarak değerlendirilmektedir ve bu, suç niteliğindedir” dedi.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Yönetim Kurulu’nun yetki, görev ve hizmetlerinin Elektrik İnkişaf Yasası’na (Fasıllar 170-171) uygun olarak düzenlenmesi gerektiğini hatırlatan Peksever, seçilmişlerin ve kamu yöneticilerinin bireysel imtiyazlarla hareket edemeyeceklerini vurguladı. “Kanun ve yasalar dışında işlem yapanlar kamusal suç işlemekte ve görevlerini kötüye kullanmaktadır” şeklinde konuştu.

Peksever, mevcut düzenlemelerin ve uygulamaların, kamu hizmetlerinde eşitlik ilkesine aykırı olarak işlemeye devam ettiğini ve bu durumun kamusal adaleti zedelediğini ifade etti. El-Sen olarak bu tür adaletsizliklere karşı mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

Editör: Aylin Derin