Panathinaikos Taraftarlarından Skandal Pankart: Ergin Ataman İhraç Edildi

Panathinaikos taraftarları, Maccabi Tel Aviv ile oynadıkları hazırlık maçında büyük bir skandala imza attı. Güney Kıbrıs'ta düzenlenen "Neofytos Chandriotis" turnuvasının finalinde Panathinaikos, Maccabi ile karşılaştı. Maç sırasında, Yunan taraftarlar “Türklerden Kanlı Kıbrıs İşgali” yazılı bir pankart açarak büyük bir provokasyona imza attı. Bu pankart, geniş çapta eleştirildi ve büyük tepkilere yol açtı.

ERGİN ATAMAN SAHADAN İHRAÇ EDİLDİ

Panathinaikos’un başantrenörü Ergin Ataman, maçın son periyodunun başında sahadan ihraç edildi. Ataman, skandal pankartın açıldığı dördüncü çeyrekte, Cedi Osman’a yapılan bir faulü protesto etmek üzere hakemle tartışmaya başladı. Yunan basınındaki haberlerde, hakemlerin Cedi Osman’a faul çalmasıyla ortamın gerildiği ve Ataman’ın itirazlarını sert bir şekilde sürdürdüğü belirtildi. Hakeme, “beni oyundan at” şeklinde hareketlerle yoğun protestolar yapan ve iki teknik faul alan Ergin Ataman, sahadan ihraç edildi. Öfkesini kontrol edemeyen Ataman, olaylar daha da büyümeden soyunma odasının yolunu tuttu.

Ergin Ataman’ın bu sert çıkışı ve Yunan taraftarların açtığı pankart, maçın önüne geçerek spor dünyasında gündem oldu. Ayrıca, milli basketbolcular Ömer Faruk Yurtseven ve Cedi Osman’ın karşılaşma sonunda Yunan taraftarlarla kutlama yaptığı görüldü.

Editör: Aylin Derin