Lefkoşa'da yaşanan bir olayda, mülke tecavüz, kasti hasar ve hırsızlık suçlarından dolayı dört lise öğrencisi tutuklandı. Tutuklanan öğrenciler G.P. (17, Rusya), M.R. (17, Rusya), A.S. (17, Rusya) ve A.S. (17, İran) olarak belirlendi. Dün, Lefkoşa Adli Şubesi'nde görevli polis memuru Emine Çıkan tarafından mahkemeye sunulan bilgilere göre, bu suçlar 2023 yılının Eylül ayında, Lefkoşa'nın Küçük Esnaf ve Zanaatkârlar bölgesinde gerçekleşti.

Olay, S.Ç.'nin etrafı tellerle çevrili olan arazisinin güney kısmından izinsiz olarak girilmesi ve burada bulunan çeşitli markalara ait otomobillerden toplam değeri yaklaşık 1 milyon 400 bin TL 
olan parçaların çalınmasıyla başladı. Aynı zamanda, araçların üzerinde bulunan kabloların da kesici aletlerle kesilerek 140 bin TL maddi hasara yol açıldı. Polis, suçluların 1 Mart 2024 tarihinde aynı yerde kablo keserken suçüstü yakalandıklarını açıkladı. G.P.'nin evinde yapılan aramada ise Mercedes marka araçlara ait parçalar ve kablolar ele geçirildi.

G.P. ve M.R.'nin gönüllü olarak ifade verdikleri bildirilirken, soruşturmanın halen devam ettiği belirtildi. Polis, zanlıların soruşturma sürecinde 2 gün süreyle tutuklu kalmalarını talep etti. Talebi değerlendiren Yargıç Şerife Katip, zanlıların 2 gün boyunca tutukluluklarının devamına karar verdi. (Kamalı Haber)