Salamis otel ile eski Marinero restoranı arasındaki ormanlık alanda uyuşturucu kullanmak maksadıyla giden İ.D ve B.L polis baskını sonucu yakalanarak tutuklandılar.

Tutuklanan zanlılar ek tutukluluk talebiyle bugün 25.10.19 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarıldılar. İddia makamı adına yeminli şahadet veren polis memuru Gökhan Yıldırım olgularla ilgili mahkemeye bilgi aktardı. Yıldırım şahadetinde alınan bir ihbar doğrultusunda 25.10.19 tarihinde saat 09.50 raddelerinde eski Marinero Restoran yakınındaki ormanlık alanda zanlı 1 İ.D yönetiminde ve zanlı 2 B.L nin de bulunduğu NB.300 plakalı aracı tespit ettiklerini aktardı. Zanlıların polisi fark etmeleri üzerine kaçmaya çalıştıkları ancak başaramadıklarına değinen Yıldırım zanlı 1 İ.D nin zanlı 2 B.L ye hitaben “al dök, al dök” direktifi üzerine zanlı 2’ nin plastik bir kapta muhafaza edilen yaklaşık 11 gr ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan maddeyi aracın sol kapısını açarak dışarıya toprak zemine döktüğünü aktardı.

Her iki zanlının tutuklandığını kaydeden Yıldırım, zanlılar huzurunda yapılan aramada araç içerisinde idrar numunesi olarak kullanılan turuncu kapaklı plastik bir kap içerisinde 4 gr ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan madde ve içerisinde tütünle karışık sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan ucu yanık sarma bir sigara bulunarak emare alındığını ifade etti.
Emarelerin incelenmek üzere Lefkoşa’ya gönderileceğini ve mesele ile ilgili ifadelerin alınacağına değinen tahkikat memuru Yıldırım zanlılar aleyhine 3 gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Olguları değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi. (MHA)