(12.12.2023…..MHA…..) Gazimağusa - İskele anayolunda, 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili tutuklanan Ali Kaplan (E-24) ve İbrahim Kubacık (E-34) aleyhindeki soruşturma devam ediyor.

Polis, bu sabah her iki zanlıyı mahkemeye çıkarttı ve aleyhlerine soruşturma maksatlı 2 gün daha tutukluluk emri temin etti.

Mahkemede, meseleyle ilgili olguları Trafik Şube Amirliği’nde görev yapan polis çavuşu Erkan Çetin aktardı.

Polis çavuşu Erkan Çetin, 8.12.2023’te saat 17.05’te Gazimağusa - İskele anayolunda meydana gelen kazayla ilgili bilgi verdi.

Erkan Çetin, İbrahim Kubacık yönetimindeki TJV 921 plakalı çekici ve çekmekte olduğu 819 R plakalı aracıyla anayolda seyreden araçlara öncelik tanımadan dikkatsizce bölünmüş ana yola giriş yaptığı esnada bölünmüş yol üzerinde sağ şerit içerisinde kavşağa yaklaştığında, süratini düşürmeden dikkatsizce seyreden zanlı Ali Kaplan yönetimindeki UL 840 plakalı jeep aracın önünü tıkanması sonucu, her iki aracın çarpıştıklarını anlattı.

Kaza sonucu, UL 840 plakalı araçta yolcu olarak bulunan Fikret Turşu ve Tuğçe Direm Çelik’in vefat ettiğini, kaza mahallinde canlandırma yapıp görgü tanıklarından ifade temin ettiğini kaydetti.

Tanık polis, tahkikatını tamamlayabilmek için süreye ihtiyacı olduğunu bildirdi ve mahkemeden süre talep etti.

Mahkeme, talebi uygun buldu ve zanlıların 2’şer gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi. (MHA)