Mutluyaka-Tuzla anayolunda 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazada, araç sürücüsü Mustafa Kimyalar, teminata bağlandı.
Polis, Mustafa Kimyalar’ı bu sabah mahkemeye çıkardı ve 25 bin TL teminata bağlattı.
Mahkemede polis çavuşu Mustafa İskender, zanlının 16 Ekim’de saat 18.00’de Mutluyaka-Tuzla anayolu üzerinde, Enkomi Ören yeri yakınlarında meydana gelen kazada viraj üzerinde hızını güvenli bir seviyeye indirmeyip dikkatsiz bir şekilde sürüş yaptığını bildirdi.
Polis, tutukladığı zanlı hakkında soruşturmasını tamamladığını anlattı ve uygun bir teminat talep etti.
Mahkeme, zanlının KKTC dışına çıkmaktan men edilmesine, 25 bin TL nakdi teminat yatırmasına ve zanlı lehine KKTC vatandaşı 1 kefilin 600 bin TL’lik kefalet senedi imzalamasına emir verdi.

Kaza nasıl oldu?

16.10.2024 tarihinde, saat 18:00 sıralarında, Mutluyaka-Tuzla anayolu üzerinde doğu istikametinde seyreden Sadettin Baykur (E-63), yönetimindeki ZRJ 673 plakalı salon araç ile Enkomi Ören Yeri önlerine yaklaştığında, mümkün mertebe yolun solunu muhafaza etmeyerek dikkatsizliği sonucu sağ şeride geçmiştir. O esnada karşı istikametten viraj üzerinde hızını güvenli bir seviyeye indirmeyip dikkatsiz bir şekilde seyreden Mustafa Kimyalar (E-66) yönetimindeki JG 204 plakalı salon araçla çarpışmışlardır.
Kaza sonucu ZRJ 673 plakalı araçta yolcu olarak bulunan Melahat Baykur (K-63) olay yerinde yaşamını yitirmiştir. Kaza sonucu ağır yaralanan ZRJ 673 plakalı araç sürücüsü Sadettin Baykur, kaldırıldığı Gazimağusa Devlet Hastanesinde beyin kanaması teşhisi ile Yoğun Bakım Servisinde müşahede altına alınmışken, ZRJ 673 plakalı araçta yolcu olarak bulunan Necla Ovali (K-62) ve Rahmi Ovali (E-64) ile JG 204 plakalı araç sürücüsü Mustafa Kimyalar (E-66) kaldırıldıkları Gazimağusa Devlet Hastanesi Acil Servisinde tedavi edilmektedir.
Soruşturma devam etmektedir.

Editör: Aynur Dırağan