(7-5-2024, MHA) Yıllardır süregelen Gazimağusa'daki Mutluyaka Atış Poligonu'ndaki sorunlar bitmek bilmiyor. Gazimağusalı atıcıların canına artık tak dedi. Gazimağusa'daki Mutluyaka Atış Poligonu inşaatı yapıldığı zamandan beri ne Atıcılık Federasyonu tarafından, ne de Devlet yetkilileri ve bağlı olduğu Bakanlık veya dairelerden günümüze kadar hiçbir ilgi ve alaka görmemiş ne de bir çivi çakılmıştır. 
 

Defalarca Atıcılık Federasyonu yetkililerine yazılı ve sözlü söylenmesine rağmen bu konu ile ilgili toplantılar yapılmış fakat ne yazık ki her seferinde bir sonuca varılamamıştır. Federasyon yetkilileri, sporcu gençlere, "gidin sağdan soldan para yardımı alın ve yapın" cevabı vermiştir. Bu Poligon bugüne kadar hep bölge atıcılarının katkılarıyla ufak tefek tamiratlar ve iyileştirmeler yapılmış ve bugünlere kadar gelmiştir. Bu süreç içerisinde Lefkoşa'da bulunan Gönyeli Atış Poligonu gerek federasyon gerek devlet tarafından sağlanan katkılarla makineleri defalarca yenilenmiş, buradan çıkan eski, miyadı dolmuş, amacına düzgün ve nizami bir şekilde hizmet veremeyen makineler Mağusa'daki poligona gönderilmiştir. 

Kşşlklk

Gazimağusa'daki Mutluyaka atış poligonundaki Trap Atış sahasındaki 15 adet makinenin atış standartlarına uygun hizmet verememektedir. Bu sebepden dolayı ülke atıcılığı her zaman ileri değil, hep geriye doğru gitmektedir; bu spor dalını ileriye taşıyacak genç atıcılar bu sebepden dolayı yetişememektedir. Atıcılık sporu ülkemizdeki bütün spor dallarını arasında yurt dışında ve dünya sporcuları seviyesinde yarışabilecek tek spor dalıdır. Yetkilileri bir an önce Gazimağusa'nın Mutluyaka bölgesinde atıl vaziyette duran poligona sahip çıkılmasını ve gereğinin bir an önce yapılması talebimizdir.


Kısuershy7