Haspolat’ta pazarlamacı olarak çalıştığı Arnet Gıda Ltd'de sattığı ürünlerin bedeli olan 12 milyon 270 bin 382 TL parayı çalan P.İ, H.S., N.B., R.A., Ü.K. ve O.B.’nin ardından suçla bağlantılı G.K. de tutuklandı. Öte yandan diğer bir suçla bağlantılı M.A. isimli şahsın ise P.İ.’nin tutuklandığı gün yurt dışına çıkış yaptığı anlaşıldı.

Demirhan Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Soner Şaban, mahkemede olguları aktardı. Şaban, Haspolat’ta faaliyet gösteren Arnet Gıda Ltd'de P.İ.’nin pazarlamacı olarak çalıştığı, 2018-2024 yılları arasında müşterilere sattığı gıda malzemelerinin karşılığında yazdığı makbuz ve faturalarda “tibeksle” oynama yaparak toplam 12 milyon 270 bin 382 TL parayı şirket hesabına yatırmayarak çaldığını söyledi.

5 suç ortağı olduğunu itiraf etti Polis, zanlının 18 Temmuz 2024’te teslim olup, işlediği suçlar ile 5 suç ortağının daha olduğunu itiraf ettiğini açıkladı. Polis, zanlı P.İ.’nin ifadesinde bu suçu işlerken kendisine Ü.K., O.B., N.B., H.S. ve R.A. isimli işletme sahiplerinin de “kredi kartlarını vererek ödeme yapıp sonrasında bu ödemeleri iptal etmesine” yardımcı olduklarını belirttiğini söyledi. Polis, ilk etapta R.A., H.S. ve N.B.’nin, daha sonra da O.B. ile Ü.K.’nin polise teslim olduğunu belirtti.

Tüm ödemeleri nakit olarak yapmış Polis, zanlı O.B.’nin Arnet Gıda’ya tüm ödemeleri nakit olarak yaptığını söylediğini, makbuz ve faturaları kendilerine verdiğini söyledi. Polis, P.İ.’den O.B.’nin beyanıyla ilgili izahat istendiğinde, ödemeleri nakit olarak almadığını, kredi kartıyla yaptığını söylediğini aktardı. Polis, şimdiye kadar incelenen makbuz ve evraklarda P.İ., Ü.K., H.S. ve R.A.’nın kendi kredi kartlarıyla çekim yapıp daha sonra işlemleri iptal ettiklerinin belirlendiğini söyledi. “5 kutu cips ayarla, zengin olacak” demiş… Polis, O.B.’nin iş yerindeki güvenlik kamerası görüntülerinin temin edildiğini, ancak 15 günde bir silindiği için geriye dönük inceleme yapılamayacağını belirtti.

Polis, P.İ.’nin cep telefonunda yapılan incelemede O.B.’ye ait ses kaydı tespit edildiğini ve kayıtta, “Salı günü bana 5 kutu cips ayarla. Salı günü zengin olacan” dediğini aktardı. Polis, ses kaydının mukayesesinin yapılacağını açıkladı. “Ülkeden çıkış yaptı” Polis, 25 Temmuz’da Arnet yetkililerinden alınan bilgide, G.K. ile M.A.’nın da çekim yaptıklarının öğrenildiğini açıkladı. Polis, G.K.’nin aynı gün tutuklanırken, M.A.’nın 19 Temmuz’da ülkeden çıkış yaptığının belirlendiğini söyledi.

Polis, ayrıca çekim yapılan ancak kime ait olduğu tespit edilemeyen 2 kredi kartının da incelendiğini söyledi. “Çalınan miktar ve zanlı sayısı artabilir” Polis, Arnet Gıda’da geriye dönük inceleme yapılacağını, çalınan miktarın ve zanlı sayısının artabileceğini ifade etti.  Polis meseleyle ilgili yürütülen soruşturmanın devam etiğini belirterek 3 gün ek süre istedi.

Zanlı O.B. ile R.A.’nın avukatları talep edilen süreye itiraz edince duruşma gerçekleştirildi. Uzun süren duruşmanın ardından huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Jale Ergüden, daha önce verilen tutukluluk sürelerinin verimli değerlendirildiğini, soruşturmanın devam ettiğini belirterek 3 gün ek tutukluluk emri verdi. (KAMALI HABER)


 

Editör: Fatoş Dalcı