Lefkoşa Metehan Kara Giriş kapısından giriş yapmak isterken tasarrufunda uyuşturucu madde ile tespit edilerek tutuklanan zanlı Aygün Korkmaz mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru, Ertuğ Akşahoğlu zanlı Aygün Korkmaz’ın “Kanunsuz uyuşturucu madde ithal, tasarruf” suçlarını işlediğini belirtti.

Akşahoğlu, 17 Ağustos 2024 tarihinde saat 16.15’de, Metehan Kara Giriş Kapısı’nda Güney Kıbrıs’tan giriş yapan zanlı Korkmaz’ın üzerinde yapılan aramada giymekte olduğu şortun cebinde yaklaşık 10 gram ağırlığında uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu, emare olarak alındığını ve suçüstü hali gereği tutuklandığını mahkemeye aktardı.

Polis akabinde zanlının itiraf nitelikli gönüllü ifade verdiğini, ifadesinde konu maddeleri kendi kullanımı ve müşteri bulması durumunda satmak için aldığını itiraf ettiğini söyledi. Polis, zanlının vermiş olduğu ifadesinin teyit ve tekzip edilmesi gerektiğini, emare uyuşturucuların analize gönderileceğini belirterek, soruşturma kapsamında zanlının ilk etapta 3 gün poliste tutuklu kalmasın talep etti.

Polis şahadeti üzerine söz alan zanlı “Pişmanım, özür dilerim” dedi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Tutku Candaş, zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Kamalı Haber 

Editör: Aynur DIRAĞAN