Başbakan Ersin Tatar,  Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve T.C. Küresel Gazeteciler Konseyi Üyesi İsrafil Avcı, Limonist Global Kurucu Ortakları Dr. Alparslan Kaplan ve Ahmet Gümüş, Limonist Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Direktörü Hazal Aydın, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden konukların katılımı ile Limonist Medya Mühendislik Lefkoşa’da merkez şubesini açtı.



Limonist Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Direktörü Hazal Aydın açılıştaki konuşmasında, “ Yapay zekaya ve mobil yatırım yapan ülkeler ve kuruluşlar 21. Yy da diğerlerinin çok daha ilerisinde olacak amacımız insanlara teknolojinin yaralarını sağlamak ancak büyük hedeflere ulaşmak istiyorsak inovizyonda planladığımızdan çok daha hızlı olmalıyız. Ülkemizde AR-GE ve inovizyon kültürünü daha geniş kitlelere yaymak amacıyla yaptığımız çalışmalara bir daha yenisini ekliyoruz” dedi.



Alparslan Kaplan konuşmasında, “İstanbul’da başlayan daha sonra İngiltere, Katar, Almanya, Irak, İran, Türkiye maceramız burada devam ediyor. Her geçen gün büyüyen Limonist ailesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de inşallah başlangıç yapacağız” dedi.



Ahmet Gümüş konuşmasında, “ Ülkemizi en büyük ekonomilerinin arasına taşıyacak temel unsur bilim ve teknolojidir. Çağı yakından takip eden bünyesinde teknolojiyi barındıran eğitim ile teknolojinin birlikte büyüdüğünü kabullenmiş önemli görevler düşmektedir” dedi.



Başbakan Ersin Tatar konuşmasında, “Yapay zeka önemli bir noktaya gidiyor, izolasyonlar arasında bir takım sıkıntılar yaşıyor ama teknolojide internette hizmetlerde ambargo yok sınırlara takılmıyor. Yazılım ve yapacağınız hizmetlerin buradan bütün Dünya’ya yayılabileceğini de görüyoruz. KKTC’nin tanıtılmasında da önemli bir hizmet olarak görüyorum. İnsanlarımıza nasıl fayda sağlayacağınızı onları anlatmaya çalışınız. Buradan yaralı sonuçlar çıkacağına inancım tamdır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni itiyorlar kakıyorlar ama biz var olmaya devam edeceğiz. Biz biriz, beraberiz, yürekliyiz ve insanları severiz bir her yerdeyiz. Bu güzellikleri gençlerimizle yaşamak en büyük erdemimizdir” ifadelerini kullandı.



Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve T.C. Küresel Gazeteciler Konseyi Üyesi Sn. İsrafil Avcı, Başbakan Ersin Tatar’a ve Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu’na yer fıstığı hediye takdim etti.