Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) İskele Milletvekili Fide Kürşat, küçükbaş hayvancıların yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kürşat, dövizdeki yükselişe işaret ederek küçükbaş hayvan üreticilerine Türk Lirası cinsinden verilen desteklerin eridiğini söyledi.

Kürşat, “Dövizin yükselişi ile girdi maliyetleri artarken, üreticiye verilecek TL bazlı destekler değer kaybediyor ve pula dönüşüyor” dedi.

Fide Kürşat’ın paylaşımı şöyle:

“Küçükbaş hayvancılar, hayvan başı (kulak numarası) Doğrudan Gelir Desteği Ödemeleri’nin ne zaman ödeneceğini soruyor ve ödeme bekliyor. 

Her hafta bu pazartesi, bu çarşamba yapılacağına dair duyumlar oluyor… ne pazartesiler ne de çarşambalar bitmiyor, gelmiyor!

Tarım Bakanlığı Doğrudan Gelir Desteği ödemeleri kapsamında, küçükbaş hayvancılara verilecek desteğin ‘ne zaman ödeneceğini’ açıklaması ve ‘ödemeleri geciktirmemesi’ gerekiyor.   Dövizin yükselişe geçtiği bugünlerde Türk Lirası olarak yapılacak destek ödemeleri erimektedir.

Dövizin yükselişi ile girdi maliyetleri artarken, üreticiye verilecek TL bazlı destekler değer kaybediyor ve pula dönüşüyor…”


 

Editör: Emine Erdem